pátek 11. dubna 2014

Run if you can!

Každý běhá, ať už pro radost, závodně, nebo taky z donucení v hodinách školního tělocviku. Já byla dlouhou dobu ten poslední případ. Když na podzim přišla atletika a padlo i na běh 1000 metrů, omdlívala jsem už před tím, než jsme vystartovali a klela a klela a klela. A klela na učitelku, na spolužačky i na správce hřiště. A celá se opupínkovala.
Nijak se nedivím, že jsem běh měla za něco úplně odporného. Běhání x-krát dokola kolem hřiště je kritické. Vůbec, ale vůbec to neubíhá!
V poslední době jsem si ale běhání začala užívat..


Hodně mi pomáhá aplikace RUNASTIC PRO. Je to opravdu super aplikace. Asi to není tak "cool" jako NIKE RUNNING, ale rozhodně se o nic neochudítě, ba naopak. Jsem s ní více spokojená než s Nikeovou appkou (tímto nechci nijak hanit společnost NIKE).
V přednastavení si sesmolíte výšku, váhu a nějaké další základní údaje, pomocí kterých Vám bude moc aplikace nabídnout co nejpřesnější výsledky. Výběr máte z desítek sportů, včetně běhu (tj. chůze, volejbal, golf, aerobic, ..atd). Dále si můžete vybrat i z typů tréninků. Intervalový, základní, story running..atd. Aplikace dokonce nabízí možnost online podpory. Nevím přesně, jak to funguje, ještě jsem to nezkoušela, ale přátelé/rodina Vás mohou pozorovat a podporovat Vás v tréninku..
Na konci tréninku dostanete informace o čase, kilometrech, spálených kaloriích (přibližně: na základě Vámi zadaných údajích), stoupání, klesání, nejrychlejší úsek, nejpomalejší nebo třeba průměrnou rychlost. Můžete pak jednotlivé tréninky porovnávat v časech, podle tabulky, nebo si znovu prohlédnout vaší trasu. Zkrátka je to skvělá appka.
Pro hudbu používám zase českou aplikaci Youradio, která je fakt super a doporučuju stáhnout! Nejen kvůli běhání, ale i třeba pro cestování, nebo jen tak! :)


Dneska jsem si zaběhla sice jen 4,5 kiláčku, ale opravdu jsem si to užila. Těch veverek, srnek a koz (jo koz!!!) ,co jsem potkala! :D


A nové botky!! Ano, ano, líbala jsem (a pořád líbám) tatínkovi ruce, když mě sám zatáhnul do obchodu, že musím mít na běhání pořádné boty. A opravdu, prostě jsem si je zkusila a on už s nimi pelášil k pokladně. A zvítězila jak jinak, než růžová <333 Když už mám růžová šortky, podprsenku, lem na triku a mikinu, tak přece růžovoučkou nezanedbám ani na botičkách :D A černo-růžová kombinace nikdy neomrzí!! No ne? Burcujou k lepším výsledkům! Prostě ,,joulou" a ,,ju ken du dys" 
 Jsou úžasně pohodlné a když přecházíte z terénu do terénu (silnice, prašná cesta), cítíte, jak Vám ty paty pružej, super pocit! :D Takže na Reeboky zatím jenom chvála :) A až si to jednou zasloužím, tak budu nosit i třeba nějaké ty naječky. 
btw: omlouvám se, že jsou špinavé, ale dneska to jsem to brala polema :D


Problémem je u mě protahování. Prostě ho přeskakuju, jsem strašnej lajdák!!! Rovnou vyrazím a běžím. Někdy si po kilometru vzpomenu, tak si najdu nějaké hezké místo a trochu se protáhnu.
Navíc mě trápí studená NE, ledová! stehna. Jako kdyby se hejbalo všecko, jen ne nohy. Možná se mi špatně prokrvují. Nemáte někdo stejný problém? :)


Nakonec moje nejky-hot-fotečka
Zaplavená hormony štěstím. Jééééj! Veverky a kozy mi zvedly náladu :D Škoda, že nesvítilo sluníčko :( Snad příště :)
Co vy a běh? Jste kamarádi, nebo se řadíte do skupinu z nutnosti / donucení? :)
P.S: Já vím, že jsem fakt kočička
P.P.S: Poraďte mi nějaký super běžecký songy!!!!

14 komentářů:

  1. Ja som to mala vždy s behaním v škole rovnako, neznášala som to a vždy som už po pár metroch umierala... a teraz je to úplne naopak a dokonca tento týždeň pri prvom tohtoročnom behu po zime som dala 5 km :-D tešila som sa ako keby som zabehla maratón :-) ... runtastic používam aj ja, len mám problém, že mi dosť často vypadáva signál :-/ ... tenisky sú krásne ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně, pro mě byl běh ve škole utrpení :D Já mám taky radost z každého kilometru! Ale to je dobře, máme mít radost i z úplných hloupostí :D
      Týjo, mě Runastic vůbec nepadá. Zkoušela si ho přeinstalovat? Nebo možná nemáš plnou verzi :) (kdyžtak stahuj z ulož.to)
      Děkuju moc :)

      Vymazat
  2. Jéé Ty jsi ale zlatá :)!
    Děkuji moc za tip na aplikaci, přesně takovou hledám!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hahah :D Děkuju! :-*
      A není za co!:) Určitě ji vyzkoušej:)

      Vymazat
  3. Běh patří mezi ten sport, který nesnáším, ale i přes to jsme se s přítelem rozhodli od pondělí běhat...přece jen pro sebe musíme něco dělat že jo...tobě to na fotkách hrozně moc sluší:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super! Třeba se ti to zalíbí, jako mě :) Já ho taky bytostně nenáviděla :D

      Vymazat
    2. Jo a moc děkuju <3 Mně přijde, že tam vypadám jako malá holčička :D

      Vymazat
  4. Jej, vidim, že to máme stejně. :-D A moc pěkný fotky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahah, super, udělám z tebe parťáka :D
      Děkuju moc, chvála ale patří bráchovi, ten fotí:)

      Vymazat
  5. Děkuji za úžasný komentář, jsi tak milá, hrozně mě potěšil :)
    Taky přeji závodní (taneční,že?) štěstí !! :)
    Ptaka jsi se, odkud je dóza..mám jí z amazon.co.uk :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Awwww)) děkuju moc!!! Jsi hodná :)
      Super, děkuju moc, podívám se po ní (:

      Vymazat
  6. Já a běh... byly jsme kámoši loni potom bylo stresové období, zima a nějak jsme se rozešli ve zlém... :D
    ... ale chci začít znova... pouze jsem pořád ve fázi, že chci... :(( ... kde se prodává pevná vůle, prosím? :D
    Moc ti to sluší! ;)
    :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jdi si jednou, dvakrát znova zaběhat a já myslím, že tě to znova chytne! :) Hlavně se do toho nenuť. I kdybys uběhla jen 1-2 kiláky, tak to bude super! :)
      A moc děkuju :-*

      Vymazat
  7. Běh miluji, 6x týdně trénink no problem. Ovšem nedávno jsem poprvé běžela hodinovku (60min závod, kdy prostě běžíš po staďáku jak magor dokola a počítá se ti počet kol), šílenost, nikdy nikdy víc :D.. stejně jsem pořád závislák a bez atletiky nedám ani dva dny

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuju :)