Máme tu podzim. Úžasné roční období, které nám tolik přináší..Jednou ze skvělých věcí, které nám podzim dává jsou oříšky! Kdo nejí oříšky, toho upřímně nechápu :D Je v nich spousta vitamínů a látek zdraví prospěšných a vymlouvat se na velké množství tuku (zdravého tuku! V rozumném množství samozřejmě) je hloupost. A protože za chvíli může být nudné jíst oříšky jen tak z pytlíku, co je využít nějak jinak?
-Na Blogilates aplikaci jsem našla super recept na Raw Cheesecake, ale 3/4 věcí mi chyběla. Ale protože jsem holka tvořivá (trocha samochvály neuškodí) vznikl z toho nakonec recept úplně jiný :D
Korpus
- 2 hrnky vlašských oříšků
- 1/2 hrnku sušených švestek (šly by i datle třeba)
- 2-2 lžíce ovesných vloček
- 2 lžíce tekutého medu
- trocha vody
Tvarohový filling
- 1 vanička tvarohu (měla jsem Bio)
- 1 hrníček namočených kešu oříšků
- Lžíce medu
- citrónová kůra
- Jablečná huspenina (pyré)
Topping
- Zmrzlé jahody (Já měla domácí, které byly v kelímku od Ramy a z toho jsem použila půlku)
- Trocha mléka
- Lžička třtínového cukru¨
Čím budete mít menší formu, tím lépe. Korpus bude silnější a pevnější. Já měla pouze velkou, ale i tak to vůbec nevadí:) |
Tvarohovou směs vyškrábnete na korpus, rovnoměrně rozetřete až do krajů a šup s tím do lednice
- Nakonec si připravíte topping. Znovu nám poslouží náš kamarád mixér. Jahody rozmixujte s trochou vody/mléka a cukrem dohladka a tvaroh na korpusu jimi pokryjte, aby se do tvarohu hezky vsákly.
- V lednici koláč nechte odpočívat několik hodin.
Je výborný ke snídani, třeba s jogurtem, nebo jako lehký dezert.
Má dnešní snídaně: ořechový koláč, sójový puding, ovoce, zelený čaj. MŇAM!
Vypadá to zajímavě, někdy bych to ráda ochutnala :)
OdpovědětVymazatJojo budu moc ráda :))
Vymazatvypadá fakt dobře! :)
OdpovědětVymazatDěkuju! :)
Vymazat