neděle 13. října 2013

FOOD INSPIRATION

První FOOD INSPIRATION bude o domácím sypaném musli :) Fotku jste mohli vidět v koláži v předešlém článku..Já musli opravdu zbožňuju a někdy mě ruka svrbí a po tom kupovaném sáhnu. Co si budeme povídat, do jogurtu, mléka nebo tvarohu je úžasné! Vždycky když si ale hrstku naberu, tak vím, že s tou hrstí spadne do mého jogurtu i spoustu cukrů, éček apod. Když ono je tak dobré :( Hrstka kupovaného musli mi ráno jako součást snídaně nijak neublíží, ale stejně..Nebyl by to hezky pocit, kdyby jsme musli sypaly do mléka/jogurtu/tvarohu a věděli, co tam vlastně sypeme a jakými dobrotami jsme to nacpali?
Mě se ta představa strašně zalíbila (a ještě k tomu jsem měla neskutečnou chuť na musli a ve skříňce žádný kupovaný ďábel nebyl), tak jsem vyrabovala spíž a musli si udělala vlastní. 




ingredience v mém 'receptu' se samozřejmě dají vyměnit za skoro cokoli, co budete chtít!

Na jednu sklenici musli budete potřebovat:
  • Velký hrnek ovesných vloček
  • Větší hrst oříšků 
  • Hrstičku semínek (já měla slunečnicové)
  • 3/4 banánu (jestli chcete banánu více klidně i celý)
  • sušené ovoce (měla jsem švestky)
  • čokoláda (asi 2 kostičky)
  • med
    Postup
- Na pánev kápneme kapku oleje a rozetřeme vlažičkou po pánvi. Necháme zahřát (podle našeho sporáku jsem měla plotnu zaplou na čtyřku). Nasypeme na pánev vločky a na větší kousky nasekané ořechy a pražíme (asi 5 minut, záleží taky na pánvi), po opražení přisypeneme semínka a zase chvilinku pražíme. Pak příjdou na řadu sušené švestky, banán a med. Pražíme už jenom chvilku, aby se banán trochu zkaramelizoval a vločky se slepily medem. Odstavíme z plotny a přisypeme čokoládu, kterou necháme rozpustit. Když směs vystydne nasypeme do uzaviratelné sklenice.
Zaručuji, že musli je opravdu dobré a mlsám ho i jen tak samotné na lžičku (pssst). 
Kdyby jste se chtěli na cokoli zeptat: ASK ZDE :)





2 komentáře:

Za každý komentář moc děkuju :)