čtvrtek 8. května 2014

Strawberry Queen

Krásný sváteční den přeji! :)
Zase jsem se už déle neozvala, už je to taková skoro tradice dělat delší přestávky mezi články tytyty Veroniko!!  a štve mě to, ale prostě vůbec nemám čas. Nebo spíše neměLA, protože jsem se připravovala na příjmačky a nervovala se..Nakonec jsem je úspěšně zvládla a školu teď můžu mít na háku :D juchuuu!
     
Nicméně jsem udělala trochu změn i v jídle...
1) Zjistila jsem, že mi prostě vyhovuje jíst hodně, hoooooodně moc zeleniny a ovoce
...a naopak méně věcí, jako jsou pufované chlebíčky a všelijaké balené věcičky.
  Vykašlala jsem se na všechny ty rady, že více než 1 kus ovoce denně "škodí" a jak ho vůbec, ale vůbec nesmíte odpoledne, jinak budete tlustí a naroste Vám druhá brada. Tak to prosím NE!
Miluju ovoce a hodně zeleniny na talíři a začala jsem si všímat, že jsem to strašně zanedbávala a půlkou banánu ráno ke kaši to u mě skončilo.
Takže ovoce se opravdu nijak nebojím a jím ho mnohem víc než předtím, kdy jsem snědla polovinu banánku. Se zeleninou to samé, jinou večeři než saláty a teplou zeleninu u mě už skoro nenajdete (teda až na včerejšek, kdy jsem večeřela s taťkou) cpu jí i na svačiny a k obědu. Prostě mi to chutná a cítím se líp, zeleninou se prostě nepřecpete.




2) Vyřazené suroviny
Některé věci jsem uplně vyřadila, obě měly svůj důvod a ani jedna mi nechybí.
-Kravské mléko: 
Prostě mi nijak nechutná a žádný požitek z něho nemám, tak proč bych ho pila. Bílé jogurty jím, těch jsem se nevzdala, ale to už je přeci jen jinak zpracovaný výrobek, který mi něco dá :)
-Šunka
Tady je to jednoduchý, prostě mi je na blití, když si představím, co tam všechno cpou ( zdravím Poláky) :-D Navíc po shlédnutí dokumentu z prostředí jatek jsem si mé rozhodnutí potvrdila.

 Naopak jsem si přidala na oříškách, semínkách a tucích celkově. Těch teď spořádám víc, i když je pravda, že burákové máslíčko jsem neměla pekelně dlouho. Jednou jsem to opravdu přepískla, tak jsem se začala krotit :D Asi 2 týdny mě fakt hrozně chybělo, byl to absťák jak prase, ale pak to utichlo, díkybohu. PB jsem neměla už takové 3-4 měsíce, ale už se těším, až si zase sklinku koupím, přeci jen je to pořád miláček. Banán+PB je smrtelná kombinace<33333

3) Nic nehrotim
Mám po večeři chuť na čoko? Hmm..Prostě jdu a kostku si dám. Včera jsem si do krku takhle s chutí nacpala koule pana Mozarta. Jakože jednu. Nejsem čuně, abych sežrala balík :D i když..
Taťka večer rozdělá solené oříšky? To by tak hrálo, aby milovník oříšků nesežral alespoň 1/4 balíčku.
Jednoduše nedělám histerku a neřeším každé sousto..a to by jste měly dělat vy všechny! :)


A výsledek?
..Někdo si asi řekne, že se ze mě tímhle tempem stane cvalík, nebo skinny fat..Nenenene. Naopak pozoruji lepší výsledky. Na váhu sice ani nesahám, k čemu taky, ale vidím to na sobě. Svaly se neschovaly, ale vykoukly, nechodím spát nafouklá jak starej holub v posledním tažení a pleť mám teď jak mimino. Žádný krémy a vodičky.

   Takže to byly změny, se kterými jsem se chtěla pochlubit. Neříkám, že každému to musí vyhovovat, ale myslím si, že by měl přestat ten "strach" z ovoce a že 1/2 kousku je opravdové prd.
A já jdu vařit oběd, ať neumřu hlady :D Mějte se :-*

9 komentářů:

  1. To je super, že se Ti daří :-) Já jsem taky téměř bez mléka a bez šunky úplně :D bleble

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem po mléčných výrobcích také hrozně nafouklá a už se těším na léto, až bude ta spouuusta zeleniny a ovoce zadarmo hned na dosah a bez chemikálií (a to, že v létě ke svačině jen tak spořádám půl kila/kilo borůvek je už u mě normální a po ovoci je pro mě opravdu těžké přibrat, takže si s tím, kolik ovoce za den sním nic nedělám). Jen ta čokoláda a různé přeslazené prasárničky, jsem na nich hrozně závislá :D Ale přesně jak píšeš-nic nehrotím už (ne jako ještě před měsícem) a klidně si před spaním něco na zub ještě dám a výčitky žádné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky jsem na ty čokoládíčky a různě mňamky :D Ale zas to tolik nepřeháním, tak nevidím důvod, proč si nedat :) Je super, že máš podobný přístup! A na to ovoce a zeleninu v létě se taky těším nejvíc :D :)

      Vymazat
  3. Osobně nesnáším, jak všichni mluví o tom, že sníst jablko navečer je největší hřích. Ovoce je ovoce. Jsem zvědavá, co ty lidi, kteří se stravují podle podobných diet, jedí.
    Na druhou stranu bez kravského mléka bych nepřežila, miluju ho. Je hodně moc málo věcí, které piju, připravit se o něj by asi nešlo :D
    Myslím, že lepší výsledky máš taky kvůli psychice - vyhovuje ti to a cítíš se líp a tak se tvoje tělo taky chová a to je moc dobře. Myslím, že na to jdeš skutečně správně, tak, jak by to měl dělat úplně každej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, ovoce a zelenina je to nejzdravější, co člověk může sníst, tak proč to omezovat? :)
      Máš pravdu, psychika dělá hodně a kdyby se lidé cítili dobře uvnitř, tak to každý pozná a bude to působit i na okolí :)

      Vymazat
  4. Tohle byl hezký a pozitivní článek, je pěkné, jak k tomu přistupuješ a že nic nehrotíš :) Však žijeme jen jednou a byla by škoda se neustále omezovat, hlídat a panikařit z kousku čokolády. Mýtus a celkově nahlížení na ovoce jako na strašáka mi přijde až směšný, protože celá naše rodina baští ovoce pořád, v létě v podstatě celý den, na večeři klidně ovocný salát - a nikdo z nás tlouštík není, takže zakopaný pes asi bude jinde :D
    Jak psala Monča výše, psychika hraje velkou roli, zjistila jsem, že když se cítím dobře, pak i dobře vypadám, protože je to hodně v hlavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty tvoje komentáře jsou vždycky tak milé! :)
      Taky v létě do sebe cpu ovoce od rána do večera a žádný cvalík nejsem :D Po ničem se netloustne, když je toho s mírou :) Ani po té čokoládce :D

      Vymazat
  5. Já bych nedokázala asi vyřadit kravské mléko tyjo.. mám ho strašně ráda a i když ho teďka v Jídlo na prvním místě dost kritizují, stejně si myslím, že se ho nedokážu vzdát :(
    Jinak bych tě ráda pozvala k sobě na giveaway :)
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Za každý komentář moc děkuju :)