středa 26. února 2014

If you like, try..

Zdravím, zase po delší době :)
Nemám vůbec nápady na články, takže mě dneska trkla taková věc..Každý rád mlsá a "hřeší" a každý to někdy potřebujeme, ale co když se vyskytne den, kdy nás honí mlsná, ale máme za sebou víkend plný dortíků, svíčkové od babiček nebo pizzu(y) s přáteli..(Mmm, babiččinu svíčkovou jsem měla v sobotu, mňamka mňamek) Takže Vám chci sepsat pár zdravějších dobrůtek, kterými můžete nahradit ty 'ďábly' :D

Jestli máš rád/a..
MILKSHAKE zkus SMOOTHIE
Hravě si ho umixuješ doma, stačí naházet tvé oblibené ovoce/zeleninu do mixéru, popřípadě dolít nějakou tekutiku (vodu,mléko,mošt..) a mixovatmixovatmixovat, dokud nebude smothie hladké a jemné :)
tip: Neboj se mixovat dohromady ovoce i zeleninu, vytvoří ti tak novou, exotickou chuť (banán+špenát)

SLADKÝ TOPPING zkus MED/JAVOROVÝ SIRUP
Lívance se sirupem..Mmm, oblibená Americká snídaně! A co takhle zdravěji vy moje fitnessky? :D Med nebo javorový sirup skvěle nahradí sirup a z té tlusté vrstvy na lívancích budete mít lepší pocit :D
tip: zkus při přípravě tradičních lívanců zkusit i ty totally clean: 1 banán, 1 vejce, špetka soli: banán umačkej, přidej vejce, sůl a řádně smíchej, na pánvi dělej malé lívanečky. Lívance můžeš servírovat s ovocem, medem/javorovým sirupem, a máááslííčkeeeeem <333



BONBÓNY zkus JAHODY
Vypadají jako bonbónky, chutnají lépe než bonbónky (!) jsou 157680x lepší než bónbónky..JAHODY! Mohla bych utlouct po těch od babičky ze zahrádky..Teď někdo namítne, že není jejich sezóna a já souhlasím, ty z obchodu opravdu nemají s jahodama co dělat klon vedle klona , ale co takhle mražené (nejlépe domací) ? :) Navíc, jahůdky můžete samozřejmě nahradit jakýmkoli jiným sladkým ovocem! :)
tip: Nakrájej si na kolečka banán a kiwi, rozpusť kvalitní hořkou čokoládu a ovoce napíchlé na špejli v ní obal a nech ztuhnout v lednici nebo i v mrazáku:)
ZMRZLINU zkus TU NEJLEPŠÍ A NEJBANÁNOVĚJŠÍ CLEAN-ICE CREAM
Je to úplně jednoduché! Šoupneš banán do mrazáku a až stuhne a bude jak beton tak ho hodíš do mixéru s !trošilinkou! vody nebo mléka a mixuješmixuješmixuješ..Můžeš přidat lžíci arašídového máslíčka, čokoládu, oříšky, cokoli! A pokud zrovna nemáš na zmrzlinu chuť (ale to Vám stejně nevěřim), tak je to alespoň dobrej způsob, jak nas..naštvat souseda nebo nenápadně vyrušit dvě hrdličky z výměny zamilovaných pohledů (věřte mi, zní to, jako když v tom mixéru máte beton)
tip: Jestli tě honí mlsná často, tak si do mrazáku naházej banánů víc. Pak, když na něco dostaneš chuť jen banán vyndáš zmrazáku a za minutu máš mňamku na stole! :)

NUTELLU zkus ARAŠÍDOVÉ MÁSLOOOO<33Jestli se rozhoduješ mezi koupí nutelly a arašíďáku jen skrz energetickou hodnotu, tak to rovnou vypusť z hlavy :D Kvalitní arašídové máslo je pro tvoje fitness telíčko (jo!!!) asi tak 1000x lepší a prospěšnější! Má vysoký podíl bílkovin (okolo 25%), prospěšných tuků (asi 50%) a spoustu nějakých minerálů ve kterejch fakt už takovej přehled nemám, takže tady moje machrování končí..
tip: Pokud ještě patříš mezi tu malou hrstku, která máslíčku ještě nepropadla, nebo vůbec neochutnala..První ochutnávku máslíčka vykonej na celozrnném toastu s kolečky banánu a skořicí, v ovesné kaši, nebo na rozkrojeném banánu (kombinave máslíčko+banán vede, no)

HRANOLKY zkus CELEROVÉ HRANOLKY
Fakt, teď nekecám, celerové hranolky mi chutnají mnohem více než bramborové<33 A přitom jsou tak jednoduché. Žádné smažení, fritování, NE! Stačí očistit celer, nakrájet ho na 'hranolky', posolit, popepřit,promíchat v pár kapkách olivového (či jiného) oleje, hodit do trouby na 200°C a nechat je hranolkovat asi 20-30 minut :)
tip: Pokud máš přeci jen ty bramborové hranolky mnohem raději a celer nemůžeš ani cejtit (i když tady změní chuť úplně dokonale), upeč si vlastní hranolky. úplně stejně, jen místo celeru pokrájíš brambory (nebo vlastně jakoukoli vhodnou zeleninu)
To je všechno teda né všechno, jen jsem líná, Vím, že tenhle článek Vás strašně zajímal, ale když neslyšíte ani na věčné pobízení, Co za článek, tak nuďárna články budou pokračovat, TAK :D

PS: Dneska jsem udělala pěkný haul ve zdravé výživě, asi bude článek
PPS: Za ty peníze mi toho stejně příjde málo..
Ronnie Ask.fm

8 komentářů:

  1. Banánová zrmzlina je nejlepší :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se těším na léto, to jí budu do sebe ládovat pořád :DD

      Vymazat
  2. U mě vede smoothie kombinace banán,rucola a PB, nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Láska<3 Teď jsem ho 2 dny neměla (asi rekord od doby, když jsem začla závislačit) Musela jsem si s ním dát pauzu, protože ta sklinka ubývala nějak rychle :D Ale who cares, zítra do něj zase pořádně dloubnu :D

      Vymazat
  4. Celerový hranolky jsou tak 100x chutnější než normální, nechávám si je dělat když mám jídlo na přání (alias narozeniny :D)
    Mimochodem, vidím že miluješ banány (tak jako já :D), takže mě napadlo jestli víš o tom, že někdy v Lidlu mají obří slevy, když jim jich zbyde přebytek. Narazila jsem na to jenom párkrát, ale většinou mívaj nenápadnej stojan s ne úplně dobře vypadajícíma zbytkama ovoce a zeleniny. Objevila jsem ho teprv nedávno, nevím jestli jsi ho viděla.. Na jídlo to není úplně top, ale n azmražení do smoothie nebo tak je to úplně úžasný. Včera jsem si odvlekla cca 20 banánu (jeden za cca 2-3 kč) a dvě vaničky jahod :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojojo, vím o tom, ale skoro jsem na to zapomněla! (děkuju za připomenutí!) U nás to většinou mají už napytlíkované na kilo a ten jeden pytel stojí 7 korun :D No a že jsou nahnědlý mi vůbec nevadí, protože já málo zralé nerada:)
      Jahůdky se bojím zkusit, aby jako jahody chutnaly :D Jsou dobré? :)

      Vymazat

Za každý komentář moc děkuju :)